En minnesvärd kväll

Hejhej!

Hoppas ni alla har en trevlig helg hittills! Själv har jag tydligen blivit förkyld... inte kul, men jag får väl försöka hantera det på bästa möjliga sätt! Så idag har jag i princip bara suttit i sängen hela dagen. Förutom när jag gjort mer te eller hämtat vatten. Jag har druckit mängder av te idag, bara för att vilja ha något varmt att dricka. Det började med att jag blev lite täppt igår kväll, snorig imorse och nu även lite halvt lock för öronen.. 

Jag har ju inte berättat om min torsdag, men det finns inte så jättemycket att säga. J var hemma från jobbet, så jag behövde inte hämta pojkarna på eftermiddagen. Blev inte alls mycket arbete denna dag.
 
Igår var dagen mestadels lugn då efter att jag lämnat av H på skolan gick hem och slappade. Lagade pannkakor till lunch och spelade Wii. Efter att jag hämtat pojkarna på eftermiddagen fick de pannkaka till middag och sen åkte de till sin pappa. Jag och J bestämde oss för att gå ut och ta ett glas vin på närmsta puben (men för mig blev det cider). Egentligen skulle vi inte vara ute allt för länge då J skulle upp och jobba dagen efter ganska tidigt, men det gick ju inte riktigt som vi tänkt oss kanske... Vi blev kvar på puben i några timmar innan vi började gå hemåt. Jag kände innan vi gick att jag började bli lite kall och även täppt i näsan. Kan notera att vi satt i själva utedelen av puben hela kvällen. På hemvägen gick vi förbi en av J’s väninnors hus och hon kikade in. I köket satt väninnans man och efter lite gestikulerande mellan de båda bjöd han in oss. De bjöd på lite vin och Baileys. Var där ca en halvtimme och sen ringde J’s mobil. En vän till henne hade blivit utelåst så då gick vi vidare för att möta henne. De planerade att hon skulle sova över hemma hos J, men istället gick vi hem till vännen för att kika om vi kunde lösa det. Jo, J gjorde så att hon hoppade upp på själva "muren" som omringar huset och sen gick hon över taket på typ ett uthus, för att sen hoppa ner på kompostlådan, ner på marken och sen öppna grinden inifrån! Detta gjorde hon i klänning dessutom! Hennes vän blev riktigt glad, haha! Där blev vi inbjudna på lite mer vin och satt där kanske 20 minuter. Sen blev det äntligen dags att gå hem. Väl hemma satte J igång ugnen och gjorde några Ikea-köttbullar och en varsin minibaguette. Eftersom vi inte hade ätit någon middag var vi sååååå hungriga. Vi åt och sen sov man gott! Detta är nog en av de mest minnesvärda kvällarna hittills i alla fall ;)

Sen idag vaknade jag och var förkyld då... Men men, jag får hoppas att det går över fort!

Just nu är J iväg och hämtar dagens middag. Vi ska äta take away från Pizza Express! 

Barnvaktskväll

Sådärja! Då har ännu en dag flygit förbi. Jag sitter nu i vanlig ordning i sängen med datorn i knät en sväng innan läggdags. 
 
Fick sovmorgon i morse vilket var riktigt skönt! Klev upp ca 1,5 timme senare än vanligt. Under själva dagen har jag bland annat bakat. Denna gång fick det bli kolakakor och de blev riktigt goda! Familjen gillade dem också, speciellt J! 4-5 kakor rök direkt ;)

På kvällen åkte J iväg för att segla med några vänner och jag var hemma med pojkarna. H skulle i vanlig ordning iväg på en aktivitet som han brukar på onsdagskvällar, så blev ändå väldigt lugnt då T sköter sig på egen hand för det mesta. Gjorde iordning mat till dem och sen åt jag själv efter att H hade åkt. J hade gjort en curry. Receptet (av Nigella Lawson) hittar man nedan om någon skulle vara intresserad:
http://www.nigella.com/recipes/view/red-prawn-and-mango-curry-16

Efter att H kom hem spelade vi alla tre lite Wii. H blev lite sur för att jag vann över honom... men det gick snabbt över när han tyckte det var roligt att titta på när jag och T spelade ;)

Vid läggdags ville H att jag skulle läsa för honom, vilket J vanligtvis gör annars då och då. Det gick ganska bra i alla fall. Tur att det var en bok som var lättläst. 

Imorgon ska jag och J till banken och fixa ett konto till mig. Lite lättare ändå att betala med kort, då det annars blir mest blir mynt i växel här. 

Om 2,5 vecka åker vi till Frankrike! Jag tror jag nämnde det i mitt allra första inlägg, men jag ska i alla fall få följa med min värdfamilj på semester till Frankrike! Vi blir där i ca 2 veckor. Ska bli jätteroligt att besöka ännu ett till land som är nytt för mig :) De har dock inget Internet där, så vi får se hur ofta jag kan uppdatera mig därifrån. Eventuellt om man åker in mer åt stan eller något där de kanske kan ha ett Internet café. J har i alla fall berättat att det är hur vackert som helst där i området, så det blir nog väldigt många bilder tagna där!

Nepp, nu ska jag ge mig för denna gången!

Lugnt, lugnt och åter lugnt

Jajamen, det har varit några stillsamma dagar nu, men rätt så skönt ändå! 

Min söndag minns jag inte så mycket av, då det inte hände något värst speciellt. Pratade med vänner på Facebook och Skype bland annat. 

Måndagen var också lugn. En helt vanlig dag där inget särskilt hände. På kvällen åt jag och J en slags ungsbakad potatis och sallad. Hon pratade om när hon hade jobbat som flygvärdinna och allt vad det innebär. Jag tror hon får mig att bli lite lugnare i mina tankar om flygning. Alla mina flygningar hittills (3 st) har gått hur bra som helst, men rädslan finns ju ändå där att något kanske någongång kommer att hända. Bra med lite sånt "pep talk" ibland.
Senare tittade jag på Legally Blonde 2 innan jag sov. 

Idag, efter att ha lämnat av H, gick jag till Chatham för att möta upp Laura. Gick runt i olika butiker, men jag köpte ingenting. Förhoppningsvis kan jag hitta en sommarjacka snart! Efter att ha hämtat upp pojkarna vid den vanliga tiden blev det att städa upp i köket och sen göra Pita Pizza. Jag hade lite vitlök på min! Yummmmm! 

Imorrn blir det en vanlig onsdag, förutom att H har utflykt med skolan och J ska följa med, vilket eventuellt betyder att jag kanske får sovmorgon... ? Hmmm.. Vem vet?! Wihooooooooo om så är fallet :) Får fråga J när hon kommer hem från jobbet om någon timme! Och så ska jag vara barnvakt på kvällen.. Så, det blir kanske alltså inte en vanlig onsdag ändå!

En sak till! Var inte rädd att kommentera hörrnini. Jag tycker bara det är jätteroligt! :)

UPPDATERING: Sovmorgon imorrn ;) Naaaaaajs!

London

Igår var det alltså första gången jag besökte London. Resan dit blev med tåg och vi lämnade Rochester runt tjugo över 11. Laura satt då redan på tåget, eftersom hon bor ungefär en halvtimme bort från mig. Efter 1 timme var vi framme och började dagen med att gå mot Buckingham Palace, då det var närmast.
 
Var ju tvungen att ta ett kort på Mr Beans nalle i en butik ;) TEDDY!


Buckingham Palace :)


Jag & Laura :)

En telefonkiosk på vägen till tunnelbanan fick bli ett stopp för lite foton :)
(Jag tror nästan vi spenderade mesta delen av tiden i London i tunnelbanan)
Sen fortsatte vi mot London Eye och Big Ben


London Eye


Big Ben


Winston Churchill


Piccadilly Circus 
Vi började bli ganska hungriga och efter ca 45 minuters letande hittade vi äntligen ett bra matställe (Jag menar inte att andra var dåliga, men antingen var de dyra eller så hade de inget vi var intresserad av). Jag åt en hemmagjord hamburgare med strips vilket var riktigt gott! 


Efter vi fått i oss maten och gjort flera toalettbesök (lika bra att passa på) så kikade vi i lite klädbutiker, men hittade inget speciellt. Det enda jag köpte med mig från London var denna nyckelring:


Annars så var väl mitt intryck av London att det är trångt, väldigt mycket folk, men ändå rätt trevligt. Jag åker ju dit fler gånger så då ändras det väl lite. Jag är ju inte van vid att ha det så himla smockat med folk ;)

Kom på en sak! Jag och Laura skulle ner till en tunnelbanestation och jag hade just hade stoppat ner kameran i ryggsäcken några minuter innan och hade den nu på ena axeln. Tar ner den för att jag hellre håller den i handen när det är mycket folk runtomkring. Då är hela ryggsäcken öppen!!! Blir rädd att någon har tagit någonting, men som tur var allting kvar! Det var bara så att dragkedjan hade gått sönder... som tur var hade ryggsäcken två stycken "löpare" (Alltså grejen du drar i när du ska stänga eller öppna ett blixtlås) så att jag kunde dra allt åt ett håll och sen var ryggsäcken stängd igen. Dock hände samma sak igen vid ett senare tillfälle, men då höll jag i alla fall ryggan framför mig. Tur i oturen, thank god.

Vi tog tåget hem så att vi var framme i Rochester vid kl 8. Väl hemma slösurfade jag mest sittandes i sängen och tittade på ett avsnitt av How I Met Your Mother innan jag lade mig. 
 
Så, det var min dag i London! 

I've now officially had my first Fish & Chips

Det blev inga bananmuffins, men det blev i alla fall en banankaka! Precis innan jag skulle börja med kakan bestämde jag och Laura (en tysk au pair tjej) att mötas upp kl 12. Efter att ha letat ett tag efter alla ingredienser så fick jag i alla fall ihop en kaksmet som jag stoppade in i ugnen.  När det gått 30-35 minuter var kakan långt ifrån klar, fast den enligt receptet skulle vara det. Nu var klockan ca kvart i 12. Jag gjorde helt enkelt så att jag lämnade kakan i ugnen, men stängde av värmen.

Jag mötte i alla fall upp Laura och vi började med att gå till The Rochester Coffee Co. Jag beställde en Vanilla Chai såklart! Sen vandrade vi mest runt litegrann innan vi efter någon timme gick till Subway för att äta en sen lunch. En av de som jobbade där var väldigt otrevlig, men jag ska nog inte gå in så mycket mer på det. Vi fick i alla fall nåt att prata om medan vi åt, haha. 

Resten av dagen var inte så speciell. Jag hämtade upp pojkarna och vi gick och mötte J på tågstationen. Sen gick vi till tandläkaren och efter det hem. Till middag gjorde J kyckling med grön curry! Starkt, men jättegott! Till efterrätt blev det min banankaka som faktiskt blev bra trots att jag inte alls kunnat ha koll på den :)

Under fredagsförmiddagen tog jag det mest lugnt. Behövde inte gå ner till skolan förns ca kl 16, så hade gott om tid att bara slappa! Till middag denna fredag blev det Fish & Chips och det var väldigt mumsigt! Äter det gärna igen! Nu slipper folk fråga "Har du ätit Fish & Chips än?" hela tiden ;)
På kvällen frågade Laura om jag ville gå ut och jag tyckte väl "Ja, varför inte?". Mötte upp henne på tågstationen och sen gick vi ner till Rochesters huvudgata. Gick på lite olika barer och pubar, men fastnade mest för The City Wall där det var bäst musik under största delen av kvällen. Där hade de till och med Kopparbergscider! Yummy!


På damtoaletten fanns det en plattång om någon skulle behöva det!

Idag umgicks jag med Laura för tredje dagen i rad och nu åkte vi in till London! Berättar mer om det och visar lite bilder i nästa inlägg :)

2 veckor i Storbritannien

Hej, hej igen!
 
Vi andra blev som tur var inte sjuk och T mår redan mycket bättre! Var hemma hela dagen igår med honom, men nu är han i skolan igen. Så igår var jag alltså mest bara hemma och tog det lugnt. 
 
Idag kanske jag ska baka. Det blir nog banan/choklad muffins isåfall då det är några bananer som är övermogna här hemma. Vi får se om jag hittar några bra bakmått jag kan använda annars får jag väl gå på känn! 
 
När jag hämtar upp pojkarna idag ska vi gå till tågstationen och möta upp J, för hon ska gå med dem till tandläkaren. Antingen går jag med dem dit eller så hittar jag på någonting själv. Troligen hittar jag hellre på någonting själv, men får se om jag kommer på något skoj eller inte! 
 
Jag har i alla fall kommit i kontakt med flera andra au pairer här i området via en grupp på Facebook, så framöver kommer jag förhoppningsvis börja umgås med ännu fler folk! Innan jag kom hit ville jag inte börja leta framtida vänner via t ex Facebook, för jag ville hellre hitta dem på plats. Sen när jag kom hit tipsade flera stycken mig om den där Facebook gruppen. Det blir ju ändå lite skillnad då det är en sluten grupp med au pairer i och i närheten av just Rochester. Så det blir ju lite enklare också att hitta vänner via den gruppen och många där umgås ju också redan med varann. Vi får se hur det blir helt enkelt :)
 
Förresten, jag har ju varit här i över 2 veckor nu!!! Det känns fortfarande konstigt när jag tänker efter. Jag tror nästan fortfarande inte att jag är här! Haha! Det låter väl kanske lite konstigt, men det är bara svårt att förstå att jag faktiskt befinner mig i Storbritannien. Allting går i alla fall fortfarande väldigt bra!
 
Det är jättekul att fler av er kommenterar mina inlägg!
Roligt att se att ni följer mig :)

Shopping & sjukdom

Om jag ska beskriva gårdagen så var den väldigt slapp. Jag var supertrött på morgonen, så jag fick tvinga mig upp snabbt när alarmet ringde för annars hade jag garanterat somnat om. Inte direkt något ovanligt eller spännande som hände resten av dagen.
 
Nu är jag ganska nyligen hemkommen från att ha varit in till Chatham på förmiddagen. Hittade en del där i alla fall! Speciellt på Primark.

Örhängen på rea, en borste, nagellack och en fin långklänning hittade jag där. Sen köpte jag små hörlurar eller hörpluttar som jag kallar dem på T.K.Maxx. Köpte en svart och en vit bandeau på New Look. Inte hittat såna som passat innan så passade på nu när dessa gjorde det!

Precis när jag höll på att skriva detta inlägg ringde J och sa att T inte mådde bra, så då fick jag vandra ner till skolan och hämta upp honom. Får hoppas på att vi andra inte blir sjuk! J skulle nog komma hem lite tidigare idag då T är sjuk och inte jobba till sent som hon brukar på tisdagar.

Nu ska jag gå iväg och hämta H från skolan. Det "positiva" med att T är sjuk är att jag och H inte behöver sitta och vänta ca 40 min på skolgården i väntan på att T slutar, utan kan gå hem direkt. 

Bluewater igår, Hobby Craft idag!

Hade en riktigt bra dag i går! Åkte med L ut till Bluewater där vi gick runt i flera timmar. Jag trodde nästan inte att jag skulle hitta någonting, men till slut gjorde jag ändå det. Bildbevis nedan!
Det var på butiken Next jag hittade dessa plagg! Ganska billigt blev det faktiskt. När J såg det jag hade köpt sa hon att hon märkte av ett visst mönster när det gäller mina kläder... Ja, jag gillar randigt och prickigt ;)
 
Kom hem runt halv åtta snåret och sen tog jag det ganska lugnt resten av kvällen!

Idag har det varit ganska lugnt för det mesta. Pojkarna är hos deras pappa sen igår, så det är bara jag och J hemma. Vi for i alla fall iväg till Hobby Craft idag och där köpte jag på mig lite "basgrejer" som kan vara bra att ha. Lim, dubbelhäftande tejp, papper mm. Redan fått en "beställning" på pyssel! J vill ha en likadan lösenordsbok som jag har gjort till Mamma och till mig själv. Så då har jag lite att göra någon dag framöver :)
Senare kommer J's föräldrar hit + några fler och äter middag då det är Father's Day här idag. Sen händer det nog inte så himla mycket mer denna helg! 

Hoppas ni mår bra mina vänner :)

Strood

Dags att skriva ett nytt inlägg nu tycker jag!
 
Igår hände inte sådär jättemycket spännande. Tog det mest lugnt hela dagen. Innan jag hämtade upp H från skolan gick jag till biblioteket och skaffade mig ett lånekort. Har läst ut The Postcard Killers nu och tänkte det kunde vara kul att låna en bok på engelska. Nog för att familjen har böcker här hemma, men J tyckte ändå jag skulle kika på bibblan. Gick runt och kikade läääänge innan jag till slut tog en bok som lät någolunda okej. Ska kanske fråga om de kan fixa någon bra bok åt mig nästa gång :)

Jag försökte fundera ut något kul jag kunde hitta på idag när jag åt frukost och J gav som förslag att jag kunde gå till Strood. Det är en av de städerna som tillhör Medway tillsammans med t ex Rochester. Så efter att jag lämnat av H gick jag vidare bort mot bron som leder över till Strood. Jag stannade dock en stund och tog en del bilder på slottet, katedralen mm. Jag gick över bron och vandrade runt stan ett tag. Det fanns väl inte så himla mycket intressant där, men jag gick in och kikade på en sko-rea t ex. När jag gick tillbaka in till Rochester stannade jag vid ett fik, Fagan's. Tog en Coca-Cola och en bit chokladtårta. Riktigt mumsigt! Efter det gick jag tillbaka hem där jag sitter nu! Idag kanske det blir en riktigt kort jobbdag för mig, då J eventuellt slutar vid lunch och hämtar barnen själv. Sen får vi se vad som händer!

Här kommer en liten bildbomd med några av de bilder jag fotade idag!
 
Hmmm... jag kanske ska äta något till lunch också!
Jag får springa ner och hitta på något bra :)

PS. Uppdaterade min header idag med nya bilder! Gör nog det eftersom då jag fotat mer och mer :) .DS

Chatham

Efter att jag lämnat av H vid skolan idag gick jag vidare mot Chatham. Väl där så fixade jag bland annat så att jag nu har ett brittiskt nummer! Jihoo! Blir lite billigare om jag ska ringa och sms:a här. Sen gick jag runt bland en massa butiker, men köpte ingenting. Påvägen hem igen köpte jag några vykort på Rochester Visitor Centre eller vad det nu heter. 
 
Lite bilder från Rochester jag tog idag:
 
Sen jag kom hem har jag värmt på lite av min wok jag gjorde till lunch igår, hängt tvätt och kört igång en till maskin. Innan jag ska gå iväg och hämta pojkarna ska jag nog fixa med disken och eventuellt dammsuga mitt rum. 

Här är förresten en bild från igår då jag prata med Mamma på Skype. Hon tog med mig ut när hon skulle hämta in Ernst :) hihi
Jag i min fina Mimmi Pigg-pyjamas!

Nu ska jag gå ifrån datorn!
 
Ha dä!

1 vecka i Rochester

Jag kom ju på att det faktiskt är 1 vecka sen jag kom hit idag! Tiden har gått ganska fort, men inte för fort i alla fall. Tack och lov! 
 
Idag när jag och båda pojkarna var påväg ut från skolgården såg vi denna enorma "skalbagge" på ett träd som några stod och tittade på. Var tvungen att ta en bild! Kröp i hela mig när vi tittade på den typ, haha! Man ser inte så jättebra på just denna bild att den är enorm, men jag kanske kan fråga J's väninna om jag kan få en bild av henne då hon tog en med ett mynt bredvid så man kunde se hur stor den var!

 
Till tea idag gjorde jag Pita Pizza som jag fått receptet på av J. Superenkelt och gott. Förutom tomatpuré, majs, skinka och ost gjorde jag en med sparris och en med tomater. Yummy!
 
 
Snart läggdags för barnen här och för mig blir det nog också en ganska tidig kväll.

It's gooood

Gårdagen gick bra! Jag tror jag skötte mig bra i alla fall. Barnen åt av maten osv, så nåt bra gjorde jag väl i alla fall ;) Skrev kontraktet med J, så nu är det klart också! 

Var och tog en fika med den svenska au pairen på förmiddagen idag. Minns inte vad caféet heter, men de hade i alla fall jättegoda chokladmuffins! De var riktigt stora också och hade chokladbitar i dem. Sen drack jag vanilj chai, fast den var inte lika god som på The Rochester Coffee Co. dock! De hade hävt kanel på toppen och det liksom blandades in väldigt mycket, så det blev mer som kanelchai tyvärr... 

Idag kommer J hem vid kl 10 på kvällen, så då ska jag ha hand om barnen hela eftermiddagen. Får hoppas det går lika bra som igår! Jag vet en sak jag måste förbättra dock och det är att knyta en slips! H vill gärna ha hjälp att knyta sin slips på morgonen och jag är ju inte riktigt en hejjare på det, så det får jag försöka träna på. Ska gå till skolan om en stund för att hämta upp honom och sen vänta på T som slutar lite senare.
 
Jag kunde nästan inte somna igår. Inte av pigghet, utan av att jag läser en väldigt spännande bok! Det är Postcard Killers (Lisa Marklund & James Patterson). Mamma sa till mig när jag tog den ur hennes bokhylla att "Ska det där vara nåt de?".. Jaa, Mamma den är faktiskt åtminstone helt okej! :)
 
I helgen kanske jag ska hänga med L till ett shoppingcenter en bit bort som heter Bluewater. Även fast jag mest tänkt fönstershoppa kan det ju vara kul att få hitta på något! Jag tänkte eventuellt att jag ska gå in till Chatham imorgon och kanske kika på några kläder. Kanske hittar något fint, vem vet!

Nervöst...

Ville skriva av mig lite, så här kommer ett inlägg till!
 
Jag hade det i alla fall riktigt trevligt med den norska tjejen, L, när vi var och tog en fika. Kul att få träffa någon i sin egen ålder och som är ganska lik en själv. Jag menar, svenskar och norrmän är ju inte sååå himla olika, i alla fall inte enligt min egen uppfattning. Vi pratade bland annat om hur det är att vara au pair, bådas värdfamiljer, vad vi jobbat med innan osv. L åker hem om 5 veckor och har då varit här i ca 11 månader. Det känns lite tråkigt att jag kommer lära känna någon och sen så kommer den försvinna. Fast samtidigt har jag nog kommit in i allt ganska bra då och sen kommer det ju alltid nya au pairer. 
 
Imorgon är det min första "riktiga" jobbdag. Jag känner mig faktiskt väldigt nervös, men det ska nog gå bra. Jag brukar ju kunna bli mer nervös än nödvändigt.. J försöker lugna mig så gott det går och hon gör ett bra jobb! Hahaha! Det är just det att jag håller på att lära mig så himla många nya saker på en och samma gång som gör att man blir lite stressad. Andas, andas, andas! ;)
 
Så jag har i alla fall fått mitt lilla schema av J. Nu har jag mycket mer koll på vad som ska göras, när det ska göras, hur det ska göras osv. 

Här är i alla fall lite bilder från gårdagens promenad! 

Resten av denna dag har i alla fall mest bara varit slapp. Pratat med både mormor och mamma på Skype! Tog ner laptopen till köket där J gjorde iordning tea så hon och mamma fick prata litegrann också :)
 
Imorgon efter att jag lämnat av H får vi se vad jag hittar på! J ska hjälpa mig att kolla upp vad som vore det bästa för mig när jag ska skaffa ett brittiskt nummer. Vill ju liksom ha det så billigt som möjligt och så. 
 
Nu är det snart matdags här så jag ska ta och gå ner!

Lugn helg

Hejsan, hejsan! Hoppas ni har en bra helg!
 
Min egen helg har varit otroligt lugn. Pojkarna är nu båda hos sin pappa och då är det väldigt lugnt här hemma. Igår åkte J iväg på fest på kvällen och jag fick då huset för mig själv. Tog det rätt så lugnt. Lagade mat och pratade med mamma på Skype samtidigt. Sen efter att jag ätit var jag ut på en 30 minuters promenad. Gick upp till ett område jag och J hade åkt förbi med bilen för någon dag sen där det var väldigt fina byggnader mm. När jag kom tillbaka hem blev det en varm och skön dusch! Efter det knäppte jag igång en film och det blev Knight and Day. Såg den för något år sen, men mindes att den var bra så varför inte!
 
Idag klev jag upp strax efter 8. Eller jag satt med laptopen i sängen en stund, men sen gick jag ner för att göra mig lite frukost. J kom ner en stund efteråt och det blev lite prat om gårdagen osv. Jag känner mig faktiskt otroligt lyckligt lottad som har fått en sån himla bra värdmamma! Kunde verkligen inte ha fått någon bättre! Vi tänker och tycker väldigt lika på många plan och det känns riktigt bra :)
 
Jag har inte särskilt mycket inplanerat idag, förutom att jag ska iväg och fika med en annan au pair. Det är en norsk tjej som jag hunnit träffa några gånger på skolans lekplats då vi lämnat/hämtat barnen. Så det ska bli kul!
 
Ha det bra så länge!

PS. En annan grej som är typisk brittisk är att familjen får mjölk i såna där glasflaskor som man ställer utanför sin dörr! Jag ska knäppa kort och visa er någon dag, haha :) .DS

T's födelsedag!

Igår morse gick jag och J för att lämna av H vid skolan. Sen gick jag hem själv då J skulle på möte. Första gången jag skulle låsa upp och grejja med dörren själv. Jag börjar lära mig!
 
När J kom hem från mötet åkte vi till J's svägersta en kort sväng och iväg till ett stort supermarket som heter Morrisons. Där köpte vi lite mat och så inför eftermiddagens kalas. Efter det for vi hem igen för lite lunch och sen gick vi till barnens skola för att kolla på Sport's day. Det är en dag då barnen har tävlingar och så.

Framåt eftermiddagen var det då dags för T's födelsedagskalas! Barnens pappa, några av familjens vänner och J's föräldrar kom. Fick träffa J's mamma för första gången då. Hennes pappa hade jag ju träffat i tisdags eftermiddag en kort sväng. T blev i alla fall glad för min present, så det blev ju lyckat :) Även jag fick en present, av J's föräldrar i form av ett litet bad/duschkit. 

Senare på kvällen då gästerna hade åkt hem kom jag ihåg att jag hade en present även till J, vilket var ett par Snö of Sweden örhängen som hon verkligen uppskattade! Hade även en present till hela familjen vilket var en bok om Sverige. Tidigare på dagen fick de även Sverigeservetter av mig! De får lära sig om Sverige och jag om Storbritannien! De kör ju faktiskt redan en Volvo ;)
 
J gjorde varm choklad och vi satte oss för att titta lite på Skyfall. Alla hade redan sett den, men den är ju bra så gör inget att se den fler gånger! Vi såg ungefär halva filmen innan vi gav upp och det blev läggdags!
 
Idag har det inte hänt så mycket än. Ätit frukost som bestod av mjölk med flingor och sen lite äggröra, bacon och korv! Nu sitter jag med en kopp te och skriver här! J ska iväg på en fest ikväll och barnen ska vara hos deras pappa, så jag blir själv hemma. Får hitta på vad jag vill, men jag blir nog bara här hemma då jag inte hittat så många andra au pairer i området än. Hittat en svensk tjej via en grupp på Facebook men hon har sin familj på besök nu, men vi kanske skulle hitta på något nästa vecka. Så vi får väl se vad som händer :)

Lite shopping och lite sightseeing

Idag efter att vi lämnat H vid skolan gick jag och J in till Chatham, som är en stad i närheten av Rochester. Det är ingen riktig "gräns" mellan de städerna utan de flyter liksom bara ihop. Vi var på Primark och där köpte jag mig en pyjamas. Brukar aldrig ha det hemma, men känns som en bra idé ändå här utifall barnen eller någon annan kommer in i mitt rum osv. Då ska man nog inte gå i bara underkläderna. Primark har för övrigt riktigt billiga kläder! Så dit kommer jag absolut gå igen! 
Sen var vi in på Boots som är lite som typ ett apotek, fast de har även glasögon, schampoo osv. Nedan är en bild på det jag köpte där + min pyjamas.
 
Pyjamasen är en gullig t-shirt med Mimmi Pigg tema där det står "My heart belongs to Mickey" och ett par söta rosa shorts. 
 
Efter vi kommit hem och ätit lite lunch gick jag ut på en liten egen upptäcksfärd. Tog med kameran och knäppte lite bilder. 

Det finns så mycket fint att titta på här i området och det finns några fina parker som den på bilderna längst ner. Under min lilla upptäcksfärd gick jag faktiskt in till The Rochester Coffee Co. och köpte en Vanilla Chai. Lika god som min första!
 
J är ut och träffar några vänner nu under kvällen och jag är ensam hemma med barnen. Pojkarna ligger i sina sängar och hittills går det väldigt bra! En liten "prova på" barnvaktskväll kan man väl säga :)
 
Imorgon fyller T år och då får vi se om han gillar min födelsedagspresent! Jag har köpt Bröderna Lejonhjärta (Astrid Lindgren). Jag har också en liten present till H, även fast han inte fyller år, och det är Pannkakstårtan (Sven Nordqvist). Ni vet med Pettson och Findus? :) Sen ska familjen även få en liten rolig faktabok om Sverige! Alla böcker jag köpt är på engelska då såklart! Har även väldigt fina servetter som förestället Sverigeflaggan och J ska få ett par fina Snö örhängen! Hon har redan fått en sak av mig och det var ett kort jag har gjort till henne som hon blev väldigt glad över! Förresten så ska J ta med mig till en stor pysselbutik som heter Hobby Craft nån gång framöver. Jag kommer väl vilja köpa på mig en MASSA scrapgrejer antar jag.. men J tycker ju faktiskt att jag gärna får pyssla här hemma så jag kanske köper lite roliga saker! Om nån hälsar på mig, så var beredd på att ni får ta med lite pysselgrejer hem åt mig, okej? ;)
 
Nu ska jag byta om till mina fina pyjamas, kanske kolla på ett avsnitt av How I Met Your Mother och sen bara ta det lugnt tills jag vill sova!
 
Ha det så bra!

Mitt rum

Jag tänkte bara att jag skulle lägga in några bilder på mitt rum här i England.
 
 
Jag själv tycker rummet är väldigt fint och trevligt! 
 
Blommorna på sista bilden fick jag av J i välkomstgåva :)
 
Nu har jag precis sett ett avsnitt av How I Met Your Mother och nu ska jag nog strax sova!

Första dagarna i Rochester

Hej hej!!
 
Tänkte bara göra ett inlägg så att ni vet att jag lever ;)
 
Hur börjar jag då? ... Jag kan väl börja med att säga att själva resan gick jättebra! I och för sig kom jag på halvvägs till Arlanda att jag satt på plats 2 i tågvagnen och inte 3 som jag skulle, men ingen skulle ändå sitta där som tur var! När jag kom till Arlanda kunde jag hitta runt ganska bra själv. När jag hittat en ledig toalett (trodde jag!!) så satt det såklart en unge där inne som inte hade låst... aja, en annan blev ledig snart i alla fall. Jag gick till självincheckningen och skulle scanna in väskan själv, men då vägde den 21 kg och då var man tvungen att gå till den bemannade incheckningen i alla fall. Väskan fick väga upp till 23 kg så det var inga problem egentligen. Sen var det vidare genom säkerhetskontrollen som också gick bra. Köpte lite vatten och godis innan jag gick till gaten. Mamma ringde så pratade med henne en sista gång. Skickade sms till J att jag snart skulle gå ombord på planet.
 
Väl på flyget gick allt bara bra! Jag fick hela stolsraden jag satt på alldeles själv vilket var superskönt! Kunde t ex sprida ut mina saker lite hur jag ville! Köpte lite mat från menyn på planet då jag kom på att det var en bra idé att äta då jag inte hade ätit på ca 7 timmar. Så flygresan gick i alla fall galant! När vi landat var det en jättelång bit man var tvungen att gå innan man kom dit väskorna fanns. Eller vänta, det blev ett stopp också för en dörr som vanligtvis öppnas automatiskt hade stängts och låsts så att ingen kunde komma ut. Vi blev stående tills det kom en vakt och då kunde man gå vidare. Medan jag väntade på att gå genom en typ säkerhetskontroll sms:ade jag lite med J. Hon skrev att hon och H stod och väntade på mig vid utgången. Han var hemma då han var lite snuvig. Jag kände igen dem direkt då jag såg dem stå och vänta. Vi hälsade lite och sen gick vi för att köpa vatten och gå på toaletten innan vi började bilresan hem. Den gick däremot inte alls som planerat. Efter att ha åkt kanske 20 min så börjar det bildas en lång kö framför oss. Ca 1,5 timme blev det att stå i bilkö. Vi fick mycket tid att prata i alla fall :) Det hade skett en olycka en bit bort och det var därför det blev stopp. När vi väl kunde åka igen svängde vi först in till Js föräldrars hus där jag träffade hennes pappa. Han gav J köttbullar från Ikea att ta hem. Sen åkte vi hem till huset. Upp med mina väskor på mitt rum och efter ca 10 min gick vi till T's skola för att hämta upp honom.
 
På eftermiddagen gick vi in till centrala Rochester och åt tea (alltså typ middag) på Pizza Express. Trerätters till och med! Till förrätt åt jag vitlöksbröd! Nam nam. Sen åt jag en Margherita med kyckling på. Jag får tacka T för den idén då han också åt det! Pizzan var jättejättegod! Och inte bautastor som de brukar vara hemma, utan alldeles liten och lagom! Dessutom sparade jag två bitar och tog hem. Till efterätt åt jag Mini Chocolate Fudge Cake som var väldigt god också. Efter det gick vi hem och tog det lugnt. J gjorde en kopp te till mig så att jag skulle få smaka "riktig" te. Jag tog med den upp på mitt rum och det var faktiskt ganska gott. De som känner mig ganska bra vet att jag varken dricker varken te eller kaffe, men nu kanske det blir lite te i framtiden ändå! Jag packade i alla fall upp mina saker, så nu ligger allt fint i en byrå, fast några saker hänger inne i en garderob. Jag gick och lade mig strax efter nio och somnade väldigt, väldigt snabbt!
 
Vaknade imorse ca 07:20. Klev upp och gjorde mig iordning och gick sen ner för att äta frukost. En riktigt typiskt engelsk frukost! Te och rostat bröd. På mackan kunde jag välja mellan sylt, marmelad, jordnötssmör, nån chokladgrej mm. Jag åt en med marmelad (inte riktigt min grej ändå, men ville testa) och en med hallonsylt (godare!). Känns som jag att jag ska äta en nyttigare frukost framöver dock! Efter frukosten gick jag och J med H till skolan. Sen tog J mig på en runda på stan och visade mig lite olika ställen. Vi stannade till på ett ställe som heter The Rochester Coffee Co. J drack en Spiced chai och jag en Vanilla chai. J sa att chai är typ te som blandas med mjölk eller nåt sånt. Det var supergott i alla fall! Så dit tänker jag gå fler gånger! På cafét satt vi och pratade lite om vad jag kommer att ha för sysslor, lite husregler och annat. Vi ska prata lite mer och det senare (då det redan nu är ganska mycket att ta in) och jag ska också få ett schema av henne om vad pojkarna gör och på vilka dagar. De har typ tusen olika aktiviteter efter skolan och dessutom olika uniformer till varje grej.
 
Vi gick runt på stan lite mer och sen vände vi hemåt. Sen har hon visat mig hur t ex diskmaskinen, tvättmaskinen och ugnen fungerar. Visat var barnens kläder är och hur alla olika uniformer ser ut. Sen så gjorde vi i ordning lite lunch. Bland annat lite pizza som blev över igår, lite lax, kyckling och sallad.
 
Nu har J varit ute en stund i trädgården och fixat medan jag har suttit här och skrivit! Om ca en timme ska vi hämta barnen i skolan och vad som händer efter det vet jag inte än.
 
Jag har det väldigt bra i alla fall. Familjen verkar hur bra som helst och jag har inget att klaga på. Nu är det bara att jag ska försöka lära mig allt. De närmaste dagarna blir nog ganska lugna i alla fall.
 
Förlåt för det långa inlägget, men måste ju försöka få med så mycket som möjligt! :)

Imorgon

Ja, imorgon är det då alltså dags! Jag kan fortfarande inte fatta det? Jag har tjatat om det länge nu så ni vet redan om det... men i alla fall. Jag tänkte bara slänga in ett snabbt litet inlägg innan jag far iväg imorrn bitti. Jag kanske skriver ett inlägg redan imorgon kväll eller någon annan dag!
 
Ni får gärna kommentera eller fråga mig om det är något ni undrar över! Vore lite kul att få se vilka det är som vill följa min resa :)
 
Nu tänker jag packa det allra sista och sen går jag och sover!
 
Wish me luck tomorrow!

2 dagar kvar!

Min sista helg hemma har varit väldigt trevlig och innehållsrik! I fredagskväll kom brorsan & hans sambo hit och vi grillade älgkött. Igår kväll var vi bjudna på 50-års kalas hos min moster där hon bjöd på en födelsedagsbuffé. Idag hälsade vi på mormors kusin som fyllde 90 år. Hon blev riktigt glad över sin present vi gav henne, vilket var ett album jag skapade med bilder från hennes liv. Så det var väldigt kul! Efter det åkte jag hem till pappa & hans fru för att hälsa på lite och sen åka för att äta lite pizza.
 
Jag bokade alldeles nyss min buss- & tågbiljett till tisdagsmorgonen. Nu är det nära! Det var först igår kväll eller kanske idag som jag började inse att jag faktiskt ska flytta till ett annat land och bo där i flera månader. Jag vågar nästan inte tänka på det för mycket för då kommer jag väl bli jättenervös!
 
Resväskan åkte fram igår kväll i alla fall så nu är packningen igång! Skrev ut checklistan jag gjort så jag kan bocka av grejer eftersom. Nu ska jag väl bara bestämma mig för vilka kläder jag ska ha med mig, för annars är det mest saker jag ska använda fram tills jag åker som står kvar på listan.
 
Imorgon har jag ingenting alls inplanerat. Det känns ganska skönt att jag är "ledig" sista dagen innan jag åker!

RSS 2.0