1 vecka kvar!

Jag har fortfarande väldigt svårt att förstå att om en vecka kommer jag att befinna mig i London! De senaste två-tre veckorna har gått så otroligt snabbt och snart är det alltså dags! Jag undrar när det kommer sjunka in för mig att jag ska åka till en stad i Storbritannien och bo där närmaste månaderna, kanske till och med 1 år. Kommer säkert börja fatta när jag blir upphämtad av J på flygplatsen eller nåt.
 
Just nu, eftersom jag fortfarande inte kan fatta att jag kommer spendera flera månader i England, så är jag nog mest nervös inför flygresan. Jag har ju bara flygit två gånger innan och det var i Januari i år. Det som är bra ändå är ju att den här gången är resan bara ca 2 ½ timme. Det är ju ingenting i jämförelse med första gångerna då det var 6 timmars flygresa. Så den här gången kommer det nog kännas mycket snabbare! Fast i och för sig så flög jag ju inte ensam då utan man hade ju nån att prata med t ex, nu får jag väl göra annat för att fördriva tiden!
 
Senaste veckan har jag i alla fall letat på några sista saker inför resan, men lite grejer är kvar. Jag nämnde ju att jag ska till Gävle nu på torsdag och då får jag hoppas jag kan fixa det allra sista!
 
Annars så kanske jag får ta och provpacka väskan litegrann under helgen så att jag vet att den inte är för tung eller så. Vore ju lite trist! ;)

10 dagar kvar!

Imorgon är det 10 dagar kvar tills jag åker! Det börjar kännas allt mer och mer! Speciellt då jag träffar så många nu på kort tid som jag kanske inte träffat på länge eller så, så man hinner ses något innan jag åker. Idag umgicks jag t ex med Monica i Bollnäs där det blev shopping och thaimat! Monica stod för den mesta shoppingen, men ändå! Jag handlade typ bara en necessär och strumpor på Dollarstore.

 

Jag drömde inatt att jag hade kommit fram till familjen och jag hade bara packat 1 par skor, vilket var ett par sandaler jag hade på mig. Fick lite smått panik i drömmen! Tror nog jag inte kommer lyckas med den tabben på riktigt i alla fall. Ska försöka få med allt nödvändigt i alla fall. Jag har åtminstone börjat på en liten checklista, så förhoppningsvis ska jag inte glömma något!

 

Nästa vecka ska jag till Gävle och umgås lite med Jessica. Där ska jag även försöka leta på det allra sista jag behöver inför resan. Några exempel är: presenter till familjen, adapter och laptopryggsäck. Sen ska kanske jag och Jessica klämma in ett biobesök på kvällen då jag har ett gratis biobesök som jag fick då jag jobbade på TP. Det är nämligen bara giltigt till januari 2014 och då kanske jag är kvar i Storbritannien. Så då använder jag gärna den innan :)

 

Ska nog börja kolla igenom den där checklistan lite till så att allt blir med!

Om en vecka eller nåt börjar väl packningen!

 

Här är min fin, fina resväska :)

 

Nu säger jag godnatt!

 


Första inlägget

Hejsan!
 
Om 2 veckor börjar mitt livs resa. Då kommer jag sätta mig på ett plan till London och sen börjar äventyret! Jag kommer att bo hos en familj som består av mamman J och två pojkar, T & H. Just nu skriver jag inte ut fulla namnen utifall inte min värdfamilj vill det, men vi får se hur det blir framöver! Familjen består alltså av en ensamstående mamma och två pojkar som är 7 & 10 år. T är 10 och H är 7. T kommer fylla 11 bara några dagar efter att jag kommit dit. Det känns i alla fall som att åldrarna på barnen kommer passa mig väldigt bra! Jag ville inte behöva ta hand om allt för små barn under min tid som au pair. Jag kom på för någon dag sen dock att med yngre barn kanske det är lättare att hitta på grejer så som t ex gå och leka i parken, men pojkarna får helt enkelt säga till mig vad de vill hitta på :)
 
Jag kommer ju ha väldigt mycket tid för mig själv då barnen går i skolan om dagarna. Mina dagar kommer väl se ut ungefär som så:
Mellan 07:45 till 08:45 ska jag hjälpa till med att ta barnen till skolan. Barnen är väldigt självständiga så jag behöver inte hjälpa dem så mycket med frukosten t ex.
 
Sen har jag ledig tid fram tills barnen slutar skolan, vilket brukar vara runt 15:00 (inte fått exakt tid än) och då ska jag ge barnen något enkelt att äta, hjälpa till med läxor och leka.
 
Vid kl 18:30 kommer J hem och då har jag ledig tid igen.
På fredagar slutar J tidigare och då hämtar hon gärna barnen själv så då har jag mer ledig tid.
Ca 1 kväll i veckan sitter jag barnvakt.
 
Helger är också lediga dagar för mig, men om J behöver barnvakt frågar hon innan.
 
I övrigt så ska jag hjälpa till i huset med att organisera barnens läxor, kläder och uppmana dem att hålla det snyggt och prydligt. De har en städerska, så någon större städning kommer jag inte behöva ägna mig åt utan mest hålla lite kolla på mina och barnens saker.
 
Staden jag kommer befinna mig i heter alltså Rochester. Jag vet inte så mycket om det stället än så länge, men det blir lite roligare att utforska det på plats! Det verkar finns en del gamla fina byggnader och så i alla fall t ex.
 
Kan också tillägga att i mitten på Juli redan så ska jag få åka med familjen på semester till Frankrike! Spännande!
 
Nu avslutar jag skrivandet för denna gång!

RSS 2.0