Hur många förkylningar kan man ha på rad egentligen???

Kände att jag måste skriva ett inlägg då jag inte gjort ett på över en vecka nu... men jag har precis gått och blivit förkyld igen så har inte haft lust med mycket alls! Inatt kunde jag knappt sova och istället för att det känns bättre mitt på dagen som det brukar under förkylningar så blir det just nu bara värre och värre... Värker i näsan upp till skallen... 
 
Vad har då hänt sen sist?... Jo, i tisdags bakade jag kolakakor t ex! Riktigt goda! Så synd bara att de tar slut snabbt ;) Samma dag bröt Katrine nyckelbenet under ett träningspass... Aj, aj... Så dagen efter gick jag och Marie Louise och köpte ett "krya på dig"-kort. Vi köpte också en skylt Katrine hade tittat på ett tag, istället för att köpa t ex choklad eller så! Skylten handlade dock om choklad så det jämnade väl kanske ut sig!
 
I torsdags gick jag och Marie Louise till Chatham för att julhandla lite! Hittade mycket skoj! Halva resväskan blir väl julklappar när jag åker hem över jul! Nä, så illa är det nog inte :) I alla fall så regnade det när vi skulle börja gå hemåt och påsarna man får på Primark t ex är papperspåsar... så det dröjde ju inte länge innan de var hade sugit i sig ganska mycket vatten. När vi närmade oss Rochester så bestämde vi oss för att ta en taxi hem och gick över vägen till tågstationen där det brukar stå några. Precis när vi kommit över vägen så går min påse sönder. Som tur var hamnade inte alla saker på backen, utan de låg kvar i det som nu bara var en pappersbit. Även tur var det att vi hade lite andra påsar från andra affärer jag kunde stoppa i mina saker i. Marie Louise stoppade en taxi precis när jag var klar med att få i mina saker i de andra påsarna. Vi sprang över vägen till taxin och precis när vi hoppade in i den så går hennes papperspåse också sönder. Vi var ändå positiva och kunde mest skratta över händelsen! 
På kvällen kände jag att jag var påväg att bli förkyld igen och jomenvisst... det blev jag ju! Varit bra från den förra förkylningen i kanske högst två dagar och nu är en ny här igen... Hade en bra kväll ändå då jag pratade med kompisar från Sverige på Skype och spelade spel med dem samtidigt! 
 
Fredagen var först en vanlig jobbdag och sen på kvällen fick jag huset för mig själv och hade det resten av helgen också. Marie Louise kom över och vi spelade lite kort! 
 
Sen kom lördagen som var fullspäckad med skoj! Det var nämligen så att jag och Marie Louise hade anmält oss till något som heter Santa Fun Run som anordnades för 5:e året i rad i Rochester. Det går ut på att man betalar för att vara med och sen får man en tomtedräkt som du ska ha på dig under själva loppet. Alla tomtar samlades nedanför slottet i Rochester för lite underhållning och uppvärmning. Sen gick alla tomtar i en parad längs huvudgatan till startlinjen. Själva loppet är ungefär 1,6 km långt, så inte direkt farligt. Vid starten så var de som tävlingssprang längst fram och sen alla andra. Jag och Marie Louise var väldigt långt fram ändå vilket var skoj! När starten gick så började vi jogga och jag tänkte "Ja, vi springer lite lätt en stund och sen kommer vi ju gå resten". För det hade jag tänkt redan långt innan loppet att vi inte skulle springa hela vägen, ooooh nej. Men vet ni vad! Jag sprang genom hela loppet! Till och med hela uppförsbacken som var i slutet! Snacka om att jag var stolt över mig själv! Nu kanske ni tycker "1,6 km, vad är det?", men jag har inte direkt sprungit så himla mycket senaste åren, så att jag sprang den sträckan utan att knappt bli anfådd eller utmattad, det är en stor bedrift för mig! Så himla skönt att ha Marie Louise bredvid sig också! Hade hon inte joggat bredvid mig hela vägen så hade jag kanske typ gett upp eller slutat springa efter ett tag! Så TACK Marie Louise :) 
 
Här är lite bilder från dagen:
Medaljen man fick efter loppet!
 
Sen fick alla som deltog i loppet äta gratis buffé. Den bestod väl mest av friterade saker så som räkor och vårrullar. Sen också bröd, små mackor och annat typiskt brittiskt. En väldigt "beige" buffé. Jag hade dock knappt något lukt- eller smaksinne... 
På kvällen så gjorde jag och Marie Louise hemmagjord pizza med kyckling och chili! Kikade på en film på tv:n och spånade om att åka in till London i december för att t ex åka skridskor och julhandla lite. 
 
Igår var jag mest hemma. Katrine kom över en sväng mitt på dagen och vi spelade lite kort. Pratade med några av kompisarna på Skype på kvällen igen och spelade spel. 
När jag skulle sova gick det verkligen inte att somna... Verkligen trött på förkylningar nu!!! Täppt i näsan, ont i näsroten, öronen, sidorna av halsen, huvudet... Inte kul nu! Men, men... Jag ska försöka krya på mig så gott jag kan! 

Helg, sköna helg!

Helg igen! Så skönt, så skönt! Jag sitter i sängen och har gjort det hela morgonen. Ska väl dra lite kort vad som hänt tidigare i veckan!
 
Tisdag och onsdag var det vanliga jobbdagar. Barnvakt på tisdagen som vanligt alltså.
I torsdags behövde jag bara jobba vanligt på morgonen, för J kom hem tidigt så hon hämtade upp barnen från skolan och gjorde middagen till dem. Skönt att slippa det faktiskt!
På fredagen jobbade J hemifrån, så jag kunde ta sovmorgon! Sen promenerade jag in till Chatham för att kika efter en jacka t ex. Ville ha en liten finare jacka då jag bara har min lila regn/vind jacka annars. Bestämde mig för att prova en jacka jag kikat på förut och den blev det! Såhär ser den ut:
Riktigt nöjd med den!!
 
En stund efter att jag kommit hem från Chatham gick jag, Marie Louise och Katrine ner till Rochester Coffee Co. för en fika :)
 
Min kväll spenderades i Gillingham tillsammans med Niki. En helt okej kväll med mycket prat och dansande! Riktigt glad jag träffat denna tjej! En i raden av alla dessa härliga tjejkompisar jag fått här hittills <3
 
Så idag är det en riktigt slappdag! J ska ha en tjejkväll tillsammans med några väninnor ikväll och jag fick delta om jag ville. Antingen gör jag det eller så kanske jag går över till en kompis. Vi får se!
 
Hoppas ni har en bra helg!

Försvinn förkylning!!

Hejhej igen!
 
Nu känns det inte riktigt som att min förkylning vill släppa, vilket är riktigt drygt! Förhoppningsvis gör den det snart!
 
Vad har då hänt de senaste dagarna? Jo...
 
I torsdags jobbade jag vanliga timmar under dagen och sen var jag även barnvakt under kvällen. Passade på att städa mitt rum också vilket var välbehövt!
 
På fredagen gick jag och Marie Louise först över till Morrisons på dagen för att köpa saker inför kvällen. Jag hade nämligen bjudit över henne, Katrine och Katrine's kompis för att äta och umgås innan vi skulle gå ut. Blev en rolig och väldigt sen kväll för min del! 
 
Lördagen spenderades till största delen i sängen slappandes och gårdagen var också väldigt lugn. Träffade Niki på eftermiddagen för en fika! Då hon inte kunde komma ut på fredagen som planerat var det väldigt trevligt att möta upp henne igår istället och ha lite tjejsnack!
 
Idag har jag hållt på med massor av tvätt och även hunnit se en film emellan! Såg på Tomorrow When The War Began. Vi läste den boken på engelskan i gymnasiet och minns jag tyckte den var väldigt bra och det var även filmen! Bara att vänta på uppföljaren som kommer nästa år :)

På bättringsväg :)

Äntligen börjar jag bli på bättringsvägen! 
 
Helgen var ganska lugn för mig då förkylningen var ganska dryg.. På värdfamiljens halloweenfest var jag så social jag kunde och sedan slappade jag mest på mitt rum. På söndagen träffade jag på Sofia, en kompis från Sverige som bor i Bristol sen ca 10 år tillbaka. Vi har inte setts på över 4 år så det var verkligen dags igen! Hon åkte hit till Rochester och passade på att kika runt i denna delen av England samtidigt som vi fick lite tid att prata om allt möjligt som hänt sen sist. Nästa gång blir det min tur att hälsa på i Bristol, vilket troligen blir i Januari :)
 
Annars så har inte så mycket mer hänt. Pojkarna har börjat skolan igen efter deras lov. Så nu är det vanligt jobbschema igen. Fast jobbade sent i måndags istället för igår. 
 
Förresten så fick jag min plånbok tillbaka i måndags också! Allt var kvar i den!!! Yay :)
 
Nu ska jag fortsätta slappa och försöka bli frisk så gott jag kan! 

Halloween & Portsmouth

Nu är det en förkyld Matilda som skriver... Jag har känt mig lite smårosslig i halsen några dagar, men hoppades det inte skulle gå över till förkylning men såklart så blev det så.
 
I tisdags så gick jag med Katrine över till Strood. På vägen tillbaka hängde hon med hem till mig och bakade piroger! Inte så mycket mer som hände den dagen.
 
På onsdagen åkte jag, J och pojkarna till Bluewater. Jag köpte en liten tiara till min utklädnad (som skulle visa sig vara i otroligt sämre kvalité än vad priset fick en att tro). Vi hade i alla fall en väldigt trevlig lunch på ett ställe som heter Byron. Jag åt en kycklingburgare som var otroligt god! Efter att vi kommit hem igen gick jag och pojkarna iväg till en fotbollsplan och spelade lite med Marie Louise och pojkarna hon tar hand om. Jag gjorde 5 av 6 mål från vårt lag! ;) 
 
Sen på torsdagen pysslade jag med saker till min halloweenutklädnad bland annat. På eftermiddagen gick jag över till Marie Louise där Katrine också var och vi fixade oss iordning tillsammans inför kvällen. Vi åt lite pizza till middag innan vi fortsatte fixa oss iordning. Här är en bild jag tog när jag var färdig:
 
 
Jag var alltså en död "Prom Queen". Själva bandet som det står "Prom Queen" på gjorde jag själv och det blev ganska coolt faktiskt :)
 
I alla fall så hade vi det jätteroligt hemma hos Marie Louise. Nerea kom en stund innan vi skulle gå ner till huvudgatan. Det var väl inte riktigt lika skoj där nere, men helt okej. Var väl som vanligt att man dansade, träffade folk osv. Träffade en kille jag träffat förut och vi pratade en del. Jag och Nerea gick med honom ut till rökrutan. Hade hur trevligt som helst och helt plötsligt märker jag att min handväska är borta. Kollar omkring mig och ser sen att den ligger på marken några meter bort. Skyndar mig och tar den, men ser när jag öppnar den att min plånbok är borta. Som tur var hade jag inga kontanter i den och jag spärrade mina bankkort så snabbt jag kunde. Vi får se om klubben vi var på fick den inlämnad eller så ligger den väl i någon papperskorg någonstans... Det mesta kan jag få nytt av i alla fall. Så kvällen slutade väl inte direkt så himla bra, men jag försöker vara positiv! 
 
Igår så åkte jag med min värdfamilj + J's mamma ner till Portsmouth. Kul att få se en annan del av Storbritannien! Här är lite bilder från dagen:
 

The Royal Marines Museum
The Portsmouth Naval Memorial & Spinnaker Tower

Vi kom hem lite senare än planerat då det var väldigt mycket trafik. Det blev en lugn kväll framför datorn för mig!
 
Imorse vaknade jag förkyld alltså... Inte skoj! Vi får se hur det blir ikväll på familjens Halloweenfest om jag närvarar eller inte. Inte så bra om jag smittar ner alla andra heller kanske!
 
Nu ska jag fortsätta dricka te och hoppas ni har en bra helg!

RSS 2.0